Rondreis Nationale Parken USA

Rondreis Nationale Parken USA

Reis met Eager2travel langs een aantal van de bekendste en mooiste nationale parken in de VS tijdens deze gezellige groepsreis die begint en eindigt in Las Vegas. Bezoek de immense Grand Canyon, rij door Zion National Park, ontdek Bryce Canyon en Antelope Canyon en reis door Los Angeles. 

Bij deze rondreis reis je samen met mensen tussen de 18 en 35 jaar en in plaats van in een suffe touringcar waar je altijd op elkaar moet wachten, reis je bij Eager2travel in SUV's per 4 personen.

Dit geeft je veel meer flexibiliteit en maakt van deze rondreis meer een roadtrip dan een groepsvakantie. Hoewel we elke dag hetzelfde beginpunt en eindpunt hebben en je met je reisleider heldere afspraken maakt over hoe laat je waar bent, heb je overdag de vrijheid om je reis in te vullen zoals jij wilt, of natuurlijk het programma te volgen zoals onze reisleider dat uitvoert.

Tijdens deze 15-daagse rondreis bezoeken we een groot aantal Nationale Parken in de Verenigde Staten. Je zult merken dat de woestijn een enorm afwisselende plek is met extreem uiteenlopende landschappen. 

Behalve Zion, Bryce en de Grand Canyon staan ook Monument Valley, Antelope Canyon, de Horseshoe Bend en Death Valley op het programma. Een enorm afwisselende reis waarin elk nationaal park zijn eigen unieke elementen heeft. Met grote steden als Los Angeles en Las Vegas ter afwisseling heb je met deze roadtrip een extreem veelzijdige rondreis te pakken die je nog jaren zal bijblijven!

Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Voor vertrek ontvang je van ons een inlogcode en wachtwoord. Hiermee kun je eenvoudig kennismaken met je toekomstige reisgenoten. Standaard zie je voornaam, leeftijd en woonplaats van je reisgenoten, maar je kunt er zelf voor kiezen je whatsapp nummer toe te voegen. Een groot deel van onze reizigers doet dit ook.

Let op: Deze groepsreis is binnenkort te boeken via Eager2Travel. Voor het voorjaar en de zomer van 2019 kun je onze groepsreizen boeken via Simi Reizen

Dag 1 - Amsterdam - Las Vegas

We vliegen vandaag vanaf Amsterdam met een overstap naar het bruisende Las Vegas. We landen tegen het einde van de middag in Las Vegas. Vanuit het vliegtuig kun je the strip al zien liggen. 

's Avonds is er, nadat we de belangrijkste dingen hebben doorgenomen, de auto's hebben opgehaald en nadat we ingecheckt hebben in ons hotel in Downtown Las Vegas, tijd om Fremont Street en de Fremont Street experience te ontdekken. Een lekker levendig begin van onze rondreis. 

Tips:

  • We raden je zeker aan de zipline op Fremont street te proberen. Niet goedkoop, wel uniek. Je kunt kaartjes eventueel online vooraf bestellen. 
  • Ga zeker even naar binnen bij Blinions voor een gratis foto met een miljoen dollar! 

Dag 2 - Zion National Park - Kanab

We rijden dwars door 1 van de mooiste Nationale Parken van de VS (volgens ons althans). We vertrekken vroeg in de ochtend en rijden eerst een aantal uur door de woestijn naar de ingang van Zion National Park. We hebben een groot deel van de dag de tijd om het park op ons eigen tempo te verkennen. 

De route die ons door Zion voert, geeft een goed beeld van dit bijzonder mooie nationale park. De rode rotsen, de grote hoogteverschillen en het bijzondere landschap zorgen voor een uniek stukje natuur met veel goede foto-momenten.

Aan het einde van de dag komen we aan in ons hotel in Kanab, waar we de komende drie nachten zullen verblijven. We hebben er bewust voor gekozen om vanuit 1 plek te reizen de komende dagen. Vanuit Kanab ben je in anderhalf uur in Antelope Canyon, Bryce Canyon en bij de Grand Canyon North Rim. 

Kanab is een klein maar gezellig stadje waar veel westerns opgenomen zijn. Tevens is het de plek waar dagelijks de "lottery" plaatsvindt voor het unieke natuurverschijnsel "The Wave". Hoewel de kans klein is dat je een plekje kunt veroveren is het zeer aan te raden om je in te schrijven voor een unieke kans om een bijzonder natuurverschijnsel te zien. 

Dag 3 - Kanab - North Rim Grand Canyon

Vanuit Kanab reizen we vandaag naar de Grand Canyon North Rim. De route naar het nationale park toe is de moeite al waard, maar het uitzicht over het (veel) minder drukke gedeelte van de Grand Canyon is fantastisch. 

We rijden de Scenic drive en nemen rustig de tijd om onderweg te stoppen voor foto's en dergelijke. Natuurlijk maken we een aantal korte wandelingen om de beste uitzichten te hebben. 

Aan het einde van de middag is er tijd om te genieten van het zwembad bij het hotel, te relaxen in Kanab of een bezoek te brengen aan het museum over de vele westerns die in Kanab zijn opgenomen. Je kunt er ook voor kiezne een stuk extra te rijden, bijvoorbeeld naar de Pink Coral Sand Dunes. 

Tips:

  • Alles over de lotteries voor the Wave en vergunningen voor het bezoeken van de Coyote buttes vind je hier

Dag 4 - Antelope Canyon - Kanab

Antelope Canyon bevindt zich in een gebied dat toebehoort aan de oorspronkelijke bewoners van de VS. Hoewel het er vaak druk is, is het zeker de moeite van het bezoeken waard. Het is vandaag ook mogelijk om te kiezen voor een excursie met gids naar Peek-a-boo canyon, een veel minder bezochte plek die bijna net zo mooi is.

Als er tijd is bezoeken we ook de Pink Coral Sand Dunes vandaag. Ook hier heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld de sand dunes per quad/atv te verkennen. 

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om 1 van de vele andere bezienswaardigheden te bezoeken die je vanaf Kanab makkelijk kunt bereiken. Daarnaast zijn er in Kanab verschillende aanbieders die mooie outdoor activiteiten aanbieden. 

Dag 5 - Kanab - Kingston/Hanksville

We rijden vandaag een mooie route die alleen al de moeite waard is om de mooie uitzichten die je onderweg hebt. Het landschap verandert om je heen en vandaag krijg je het echte roadtrip-gevoel.

We rijden in totaal een kleine 375 kilometer, maar hebben tijd genoeg om ondertussen te stoppen en te genieten van de mooie plekjes die we voorbij rijden. 

Het laatste stukje van de route hebben we een paar fantastisch mooie uitzichtsplekken en krijg je een goed idee van de enorme grootte van de VS. 

Dag 6 - Moab

Moab is de adventure hoofdstad van Utah. Ideaal gelegen tussen drie nationale parken is Moab een toeristisch, drukbezocht stadje met veel faciliteiten. Ideaal voor een paar dagen als uitvalsbasis voor onze reis. 

Moab ligt ingeklemd tussen verschillende nationale parken. Zo kun je het Capitol Reef National Park, Canyonlands National Park en Arches National Park eenvoudig ontdekken vanaf deze locatie. Daarnaast is het een aanrader om 1 van de vele excursies of activiteiten te boeken. 

In Moab zelf vind je een aantal restaurants en bars (let op: vergeet je paspoort niet ivm leeftijdscontrole), een aantal souvenirwinkels, een MacDonald's en een aantal plekken waar je voor koffie terecht kunt. 

Dag 7 - Moab - Canyonlands National Park - Moab

Vandaag heb je de keus om een eigen extra activiteit te boeken. Moab is 1 van de adventure hoofdsteden van Amerika waar extreem veel te doen valt. Zo kun je kiezen uit een groot aantal excursies door bv. Arches National Park of Canyonlands en kom je op plekken waar je anders niet snel zult komen, maar je kunt ook gaan voor 1 van de vele mogelijkheden om te raften, paard te rijden of een ATV-tour te doen. 

Natuurlijk kun je ook gewoon met onze reisleider mee en de hoogtepunten van het Canyonlands National Park bekijken. We maken een extra tussenstop om een aantal bijzondere dinosaurus-sporen te bekijken die in de omgeving in grote getalen gevonden zijn. Een heerlijke dag dus om de omgeving verder te ontdekken!

Dag 8 - Moab - Page

Vandaag reizen we naar Page, vlakbij Lake Powell en brengen een bezoek aan de beroemde Horseshoe Bend in de Colorade River. We zullen er een stukje voor moeten lopen, maar het uitzicht is onvergetelijk mooi en niet voor niets een enorme toeristenattractie. Het zal er ongetwijfeld druk zijn als we die kant op gaan, maar je zult er zeker van genieten!

We blijven deze nacht in het toeristische stadje Page waar we in de avond de stad kunnen verkennen, ergens een hapje kunnen eten en genieten van een plek waar meer dan genoeg te beleven valt. 

Ook Lake Powell is indrukwekkend. Een ritje in de omgeving is dan ook zeker de moeite waard!

Dag 9 - Grand Canyon

Vamdaag rijden we richting Grand Canyon Village. Het is hier een stuk drukker dan bij de North Rim, maar je hebt ook meer plekken om te bezoeken. We maken een eenvoudige wandeltocht en bezoeken de mooiste plekjes van de Grand Canyon. 

We bezoeken natuurlijk het visitor center en maken aan de hand daarvan een plan. Uiteraard kun je ook op eigen gelegenheid het gebied verkennen. Een aanrader is om een paardrijtocht te maken door een stukje van de canyon. De immense uitzichten zijn in ieder geval de moeite waard of je nu alleen sightseeing doet of ook wat actiefs onderneemt.

Dag 10 - Bullhead City

We reizen vandaag al een hel eind in de richting van Los Angeles. We reizen naar Bullhead City en gaan 's avonds met z'n allen bowlen (inbegrepen). 

Dag 11 - Los Angeles

We rijden vandaag naar Los Angeles. Voor degenen die willen is het mogelijk een bezoek aan Joshua Tree National Park te brengen, maar gezien de beperkte tijd die we dan overhouden in Los Angeles is dat niet standaard meegenomen in deze rondreis. 

In Los Angeles rijden we natuurlijk door Beverley Hills, Hollywood, Santa Monica Boulevard en bezoeken we het wereldberoemde Venice Beach. De reisleider bezoekt vandaag een aantal standaard punten, maar je kunt uiteraard ook je eigen plan trekken. 

Dag 12 - Los Angeles

We kennen Los Angeles allemaal van de vele films en tv-shows. Vandaag is het onze beurt om deze indrukwekkende metropool met meer dan 10 miljoen (!!) inwoners een beetje te ontdekken. We bezoeken de vele hoogtepunten van LA en maken er een mooie dag van. 

LA heeft enorm veel te bieden. Een aanrader is om Universal Studios te bezoeken, maar ook Disneyland in Anaheim of Sixflags is een optie. Kaartjes voor deze pretparken kun je in de meeste hotels kopen, maar ook op veel andere plekken.

Los Angeles staat natuurlijk bekend om de filmindustrie en Hollywood, dus een rondje over het supertoeristische Hollywood Boulevard is wel de moeite, al is het alleen maar om te zien hoe een en ander hier loopt. Een wandeling naar het Hollywood-sign is ook een optie! 

Dag 13 - Las Vegas via Death Valley

Vandaag rijden we door 1 van de warmste plekken van de Verenigde Staten en van de wereld: Death Valley. Wie vroeger naar Bassie en Adriaan keek herkent deze plek natuurlijk als de plek waar je op de motorkap een eitje kunt bakken.
Hoewel we dit uiteraard geprobeerd hebben bleek het resultaat in werkelijkheid toch af te wijken van TV.

Desondanks is Death Valley een bijzondere plek om te bezoeken. Je zult de hitte absoluut voelen en merken hoe het leven in de woestijn is. 

Vanuit Death Valley rijden we door naar Las Vegas, waar we een spectaculaire avond kunnen beleven na een geweldige rondreis. Een aanrader is een helictopervlucht in de avond met zicht op de hele Las Vegas Strip. 

We bezoeken een aantal van de mega hotels in Las Vegas en voor degenen die willen kunnen we ergens uitgaan of ergens wat eten en drinken. Houd er rekening mee dat je in casino's 21 moet zijn. 

Dag 14 - Las Vegas

Vandaag vliegen we alweer terug naar Nederland, maar niet voordat we nog even de laatste souvenirs inkopen en een paar van de dingen kunnen doen die Las Vegas zo bijzonder leuk maken.

Zo kunnen we gaan schieten op een range met verschillende wapens, kun je een achtbaanritje door het New York New York hotel maken, van de top van de Stratosphere tower gaan of de haaien bekijken in het Shark Reef. We hebben de hele ochtend nog om Las Vegas te ontdekken, dus dat gaat zeker lukken!

Dag 15 - Nederland

Helaas, vandaag landen we alweer in Nederland en komt er een einde aan deze superveelzijdige rondreis langs de mooiste Nationale Parken en een aantal van de meest bekende steden van de Verenigde Staten.

Een reis die je ongetwijfeld nog heel lang bij gaat blijven, omdat er nauwelijks plekken zijn die meer indruk gaan maken dan alles wat je tijdens deze avontuurlijke rondreis gaat zien! 

Vluchtinformatie

Heenreis:

23 juli - Amsterdam 10:35 - Detroit 13:22
            Detroit 15:30 - Las Vegas 16:52

Terugreis: 

5 augustus - Las Vegas 16:10 - Minneapolis 21:20
     Minneapolis 22:06 - Amsterdam 13:25 (+1) op 6 augustus.

We vliegen met DELTA Airlines. 

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze rondreis bedraagt 12 personen. 

Reizen met auto's

We reizen tijdens deze rondreis met SUV's. Het eigen risico wordt afgekocht. De rondreis valt of staat met de bereidheid van reizigers om een auto te rijden tijdens deze roadtrip. Per auto zoeken we twee bestuurders die het leuk vinden om tijdens de vakantie te rijden. Een rijbewijs, een creditcard op eigen naam en bij voorkeur een leeftijd boven de 25 zijn voorwaarden. Indien er onvoldoende bestuurders boven de 25 zijn, zullen ook mensen tussen de 21 en 25 kunnen rijden. 

Hotels en Motels

Tijdens deze rondreis verblijven we in motels en hotels. Hoewel we regelmatig dezelfde hotels boeken, garanderen we nooit specifieke hotels of motels. Wel zorgen we altijd voor een verblijf in degelijke hotels en motels.

Bij sommige accommodaties is ontbijt inbegrepen. Houd er wel rekening mee dat het ontbijt zoals dat in de VS wordt aangeboden nooit zo uitgebreid is als een normaal Nederlands ontbijt. 

In Las Vegas waar we 2 nachten verblijven, zullen we 1 nacht op "The Strip" verblijven en 1 nacht in de buurt van Fremont Street. Op sommige bestemmingen is het aanbod motels en hotels zeer klein, waarbij we dan vooral op basis van locatie bekijken waar we verblijven. 

Overnachtingen

Het is niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. Standaard verblijf je met vier personen van hetzelfde geslacht op 1 kamer. Uiteraard kun je wel zelf beslissen wie met wie de kamer deelt. 

Visum en andere vereisten

Er gelden voor de VS geen verplichte inentingen. Wel is het noodzakelijk voor aanvang van je reis een visum (ESTA) aan te vragen. Dit doe je online met behulp van je paspoortgegevens. Je hebt om een ESTA aan te vragen het adres van je eerste overnachting in de VS nodig. Deze ontvang je in je vertrekinformatie. 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

f

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

f

f