USA/Canada rondreis

USA/Canada rondreis

Reis tijdens deze 14-daagse groepsreis door de mooiste nationale parken van Canada en het indrukwekkende noorden van de VS.

Tijdens deze rondreis kom je niet alleen op de toeristische plekken, maar ook in minder bekende maar minstens zo mooie plaatsen. Hoogtepunten van deze rondreis zijn Banff en Banff national park, Jasper national park en natuurlijk Glacier en Yellowstone national park in de VS.

Bij deze rondreis ben je veel in de natuur en zie je ontzettend veel verschillende dingen. Op de terugweg reizen we via Idaho en het Craters of the Moon national monument en dwars door het Sawtooth National Forest. Een rondreis waarbij je in twee weken tijd ontzettend zult genieten van de diversiteit van het landschap en een inkijkje krijgt in het leven in de ruigste staten van de VS. 

Een rondreis door de staten Wyoming, Montana en Idaho met als ideale toevoeging de Rocky Mountains boek je een rondreis vol avontuur. Je reist bij deze groepsreis met SUV's in plaats van een duffe touringcar en bent dus ontzettend flexibel in het beleven van deze rondreis op je eigen manier. 

Zelf zijn we bijzonder gecharmeerd van met name het stuk door Idaho dat je tijdens deze rondreis gaat beleven. Van de overnachting bij Sam in zijn rustieke motel in Bellevue, Idaho tot het indrukwekkend mooie Sawtooth National Forest waar je veel minder toeristen ziet dan in bijvoorbeeld Yellowstone of Banff. 

Je reist uitsluitend met reizigers tussen de 18 en 35 jaar. 

Let op: Deze groepsreis is binnenkort te boeken via Eager2Travel. Voor het voorjaar en de zomer van 2019 kun je onze groepsreizen boeken via Simi Reizen

Dag 1 - Canmore

Vandaag vliegen we rechtstreeks naar Calgary vanaf Schiphol. Eenmaal geland in Calgary halen we onze SUV's op en nadat de reisleider een en ander heeft uitgelegd reizen we de eerste 100 kilometer over de Canadese Highway 1 naar het stadje Canmore aan de voet van de Rocky Mountains. 

Canmore is een gezellig stadje en een ideaal startpunt voor onze rondreis de dag erna. 's Avonds gaan we nog even wat eten met de groep, waarna we op tijd zullen slapen na een lange reis. Op die manier zijn we de volgende dag weer topfit om aan het bijzonder mooie gedeelte door de Rocky Mountains te beginnen. 

Info:

  • We vliegen rechtstreeks vanaf Schiphol naar Calgary met Air Transat
  • We reizen met SUV's. Bij je boeking kun je aangeven of je bereid bent te rijden tijdens de rondreis. 
  • We slapen in degelijke motels of hotels op vierpersoonskamers. 
  • Hoewel we ons best doen het reisplan zo exact mogelijk aan te houden kan de plek van overnachting enigszins afwijken in de drukke zomerperiodes. 

Dag 2 - Canmore naar Hinton

We reizen vandaag dwars door Banff National Park over de Icefields Parkway. Onderweg passeren we onder andere Lake Louise en Moraine Lake, maar ook vele andere hoogtepunten van de Rocky Mountains. 

We vertrekken al vrij vroeg in de ochtend. Niet alleen zijn we dan al op de weg voordat het druk begint te worden, maar de kans op het zien van beren wordt ook aanzienlijk groter in de vroege morgen. Onderweg stoppen we ook bij het enorme Columbia Icefield, het grootste ijsveld van the Rocky Mountains van Noord-Amerika. Dit veld kent ook acht enorme gletsjers en is omringd door bergen.

We stoppen voor we vertrekken nog even bij een winkel om inkopen te doen voor de dag, want onderweg kom je behalve natuur niet veel mogelijkheden tegen om inkopen te doen. Dat is sowieso iets om tijdens de hele rondreis te bedenken: het kan soms wel 100 kilometer zijn tot het volgende tankstation of dorpje met winkels, dus tijdig tanken en tijdig inkopen doen is zeker aan te raden. 

Dag 3 - Hinton - Banff

Vanuit Hinton reizen we vandaag, opnieuw over de Icefields Parkway, terug naar Banff. Onderweg maken we verschillende stops en hebben de tijd om nog eens langs de mooiste plekken te rijden. 

We maken vandaag een mooie, eenvoudige wandeltocht door het Nationaal Park. We gaan geen uren lopen, maar stemmen met de groep af wat iedereen wil. Vandaag proberen we ook een beetje op tijd weer terug in Banff te zijn. Als we vroeg vertrekken hebben we zelfs de kans om beren te zien!

Banff is namelijk de moeite zeker waard om wat langer door te brengen, ergens wat te drinken of de vele winkeltjes te bekijken. Het geeft je ook gelegenheid om nog iets te ondernemen in de omgeving als je wilt. 

Dag 4 - Banff

Vandaag blijven we in Banff zodat je nog uitgebreid de tijd hebt om de bijzondere omgeving te ontdekken. Rustig wakker worden, een ontbijtje scoren en vervolgens bijvoorbeeld een lange wandeltocht maken, een extra activiteit doen of bijvoorbeeld met de gondel naar boven zijn allemaal zeker de moeite waard. Voorbeelden van andere leuke extra activiteiten zijn rotsklimmen, raften, via ferrata en een wildlife safari. Er is keuze genoeg om Banff op z'n mooist te beleven. Een excursie kan je gemakkelijk boeken in het centrum.

Vandaag mag je dus volledig invullen naar eigen wensen, maar je kunt uiteraard ook besluiten om samen met de groep een activiteit te ondernemen. Ook een leuke tip is het verkennen van de indrukwekkende natuur in Canada te paard. Zo kun je genieten van wat Banff je te bieden heeft en ondertussen gezellig praten met je reisgenoten over wat je allemaal al hebt gezien. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen met je nieuwe vrienden te gaan winkelen in Banff voor bijvoorbeeld leuke souvernirtjes en kleding en om gezellig een cafeetje te pakken. Laat wel de reisleider even je plannen weten en hoe laat je ongeveer denkt terug te zijn. 

Dag 5 - Banff - Glacier National Park

Vandaag is het tijd om Canada achter ons te laten om onze reis verder te zetten naar de Verenigde Staten. In de ochtend zullen we richting de staat Montana reizen, waarbij we op drie vierde van de route de grens zullen oversteken naar de USA. Vandaag is een echte reisdag, maar dit betekent uiteraard wel dat we een mooie Canada en Amerika roadtrip maken en verrast worden de ruige natuur van de staat Montana.

Als we de grens oversteken zul je gelijk zien hoe ruig de staat Montana is. Het is de op drie na grootste staat van de Verenigde Staten en wilde paarden, boerderijen en enorme graanvelden zijn geen uitzonderingen. Montana is een staat met weinig bevolking, waarbij de mensen vooral werken in de mijnbouw, landbouw en veeteelt. Er zijn zelfs nog zeven indianenreservaten!

Aan het einde van de dag van de groepsreis door Canada en Amerika zullen we arriveren in het stadje Kalispell, wat letterlijk 'vlak land boven het meer' betekent. Tijd om even bij te komen van de lange rit.

Dag 6 - Glacier NP - Great Falls, Montana

Na gisteren de hele dag te hebben genoten van een roadtrip is het nu tijd om de benen te strekken! In de ochtend zullen we vertrekken naar weer een nieuw onderdeel van de groepsreis: Glacier National Park. We vetrekken vroeg want het kan snel druk worden op de parkeerplaats van het park.   

Het Glacier National Park is een echt hoogtepunt van de jongerenreis. Letterlijk een hoogtepunt, want je zult hele mooie uitzichten gaan zien waarbij je mooie foto's kunt maken! Trek goede schoenen aan, want je komt langs steile en smalle wandelpaadjes. In overleg met de groep zullen we een wandeling maken van twee tot vier uur, waarbij we uiteraard diverse tussenstops zullen maken om even de mooie uitzichten van het park in ons op te nemen. Nog een tip is om ook goed door de bomen te gluren, want er leven genoeg dieren in dit park die je wellicht kunt spotten. Verder zul je vooral verrast worden door gletsjers, bergpieken, meren, watervalletjes en heel veel bomen.

In de avond gaan we naar onze accommodatie in de grote stad Great Falls. Nadat we hebben gegeten en uitgerust zijn is het tijd voor een gezellig groepsuitje. Want als je aan Amerika denkt, denk je aan? Inderdaad, bowlen! Daarom gaan we in de avond met de groep bowlen in een echte Amerikaanse Bowling Alley (inbegrepen). 

Dag 7 - Great Falls - Big Sky

Het is weer tijd om in de auto te stappen om te ontdekken wat de Verenigde Staten verder voor allemaal moois te bieden hebben. We reizen naar Big Sky, ook gelegen in de staat Montana. Als we zijn aangekomen is het tijd om een leuke activiteit naar keuze te doen.

Vanuit de plaats Big Sky kunnen er allemaal leuke activiteiten worden geboekt. De mogelijkheden zijn onder andere het maken van een bergwandeling, het bekijken van een film in het bekende IMAX theater, het nemen van een gondelrit en naar beneden wandelen en het verkennen van Yellowstone. Of gaan jullie voor een stoerdere activiteit en leren jullie schieten met een machinegeweer of een pistool in Big Gun Fun?

Het is verstandig om de eerste of tweede reisdag al door te geven wat jullie willen gaan ondernemen, zodat de reisleider alvast op tijd een reservering kan maken voor jullie favoriete activiteit. Aan het einde van de dag rijden we naar het hotel. Het is verstandig om op tijd naar bed te gaan want morgen heb je veel energie nodig!

Dag 8 - Yellowstone National Park

Vandaag is het weer tijd om mooie natuurgebieden te verkennen. We zullen Yellowstone National Park en Grand Teton National Park verkennen, welke bekend staan om de grote hoeveelheid geisers. Een leuk weetje is dat Yellowstone National Park het oudste nationale park ter wereld is en het landschap sinds 1872 bestaat. 

Uiteraard zullen we Old Faithful bekijken, een geiser die om de 606 tot 80 minuten uitbarst. De geiser kan maarliefst 56 meter hoog spuiten met een duur van anderhalf tot zes minuten. Echt een must see! Om de drukte voor te zijn adviseren we om na aankomst direct na aankomst deze geiser te bezoeken. Ook in dit park kunnen weer dieren gespot worden!

Later op de dag vertrekken wij richting de toeristische stad Jackson Hole in de staat Wyoming, waar we een hapje zullen eten en ook zullen overnachten. Ook vanuit deze door bergen omringde stad zijn er diverse activiteiten te boeken.

Dag 9 - Jackson Hole / Grand Tetons

In de ochtend bezoeken we het Grand Teton Park, bekend om haar afwisseling van de vallei en ruw gevormde bergen. De scherpe toppen boven de vallei bieden een mooi plaatje voor je fotocamera. Per jaar trekt het park zo'n 3 miljoen bezoekers en niet voor niets. Het park van 1.255 vierkante meter biedt ontzettend veel moois. We maken in de ochtend en middag een wandeling door dit gebied. Wist je dat hier ook beren gespot kunnen worden?

In de middag is het weer tijd om een activiteit naar keuze in te plannen! Samen kunnen jullie kiezen om met de gehele groep te gaan raften op de Snake River (€75 per persoon). Een mooier gebied om te raften ga je niet vinden! Enkele van de vele mogelijkheden die verder te boeken zijn in Jackson zijn paardrijden, een wildlife safari, mountainbiken en zelfs helikoptertochten. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de stad Jackson te verkennen, waar je onder andere echt Amerikaanse saloons, galerieen en koffietentjes kunt vinden.

Dag 10 - Jackson Hole - Craters of the Moon - Bellevue

Vandaag reizen we weer verder en komen we onderweg langs de eerste kerncentrale van de wereld. Een leuk feitje is dat hier de grootste explosie ooit heeft plaatsgevonden. Terwijl we verder rijden komen we verder nog langs boerderijen, vulkanische vlaktes en bergen, totdat we uiteindelijk bij het Craters of the Moon National Monument aankomen in de staat Idaho. Hier is 7500 jaar geleden voor het laatst een vulkaan uitgebarsten, maar de restanten zijn nog steeds duidelijk te zien. Sterker nog; alles is zwart. Je loopt letterlijk over de gesmolten lava en tussen grote rotsblokken.

Nadat we dit park bezocht hebben rijden we door over de scenic drive (10 kilometer) en stoppen we bij een stadje voor wat te eten en te drinken en om even te tanken. Na deze pauze rijden we nog anderhalf uur door de bergen. Het is leuk om om je heen te kijken. Er waren hier vroeger namelijk zilvermijnen.

Aan het einde van de dag komen we aan in het kleine en rustige stadje Bellevue, waar we 's nachts zullen overnachen in een motel. Niet zo maar een motel. De eigenaar, Sam, heeft een kampvuurplek en een eigen gebouwde sauna. Perfect om even een avondje uit te rusten van de indrukwekkende reis.

 

Dag 11 - Bellevue - Salmon (Idaho)

In de ochtend adviseren we je om te ontbijten bij het huisje met het rode dak. Dan zit je de hele dag vol! Na het ontbijt is het weer tijd om verder te reizen om te kijken naar wat Amerika ons nog meer te bieden heeft. We zetten onze reis voort en rijden dwars door het Sawtooth National Forest, waarbij we een aantal tussenstops maken. Het unieke landschap, dat pas in 1824 is ontdekt, heeft ruige bergen, kronkelende wegen en bijna 5.000 kilometer aan rivieren en watervallen. Het gebied is zeer geliefd bij archeologen voor het doen van opgravingen van de tijd van de indianen. Het leukste is dat deze route door Idaho niet enorm bekend is onder touristen.

Onderweg kunnen we bij de eerste stop relaxen in de Hot Springs, een warmwaterbron middenin de Salmon River. Een zeer aparte plek om tot rust te komen aangezien kokend water hierbij aan de oppervlakte komt en zich mengt met het koude rivierwater. Dit zorgt voor een fijne temperatuur en een zeer unieke ervaring. Vervolgens maken we een stop bij de Gold Dredge. Een enorme machine die vroeger rivieren kon filteren op de aanwezigheid van goud tussen zand, vies water en grind. Het is, met uitzondering van een Gold Drede in Alaska, de enige Gold Dredge die nog compleet is in de Verenigde Staten en daarom zeer bijzonder om te bekijken. We eindigen de route is Salmon waar we slapen in een motel. Bij de brouwerij, op loopafstand van het hotel, kun je heerlijk avondeten.

Dag 12 - Salmon - Whitefish

Vandaag reizen we weer terug naar Whitefish. Tijdens de rit kan je weer genieten van de verre uitzichten om je heen. Onderweg stoppen wij in het stadje Polson, waar we een bezoek zullen brengen aan het museum 'Miracle of Amerika'. Hier tref je een zeer aparte collectie aan van (militaire) voertuigen, wapens, bijzondere beelden van gebeurtenissen in Amerika, spullen uit de tijd van indianen en nog veel meer. Ze hebben zelfs een tank en een stoomlocomotief! De vrijwilligers geven je met liefde een rondleiding, weiger echter beleefd de uitgebreide tourversie anders ben je de hele dag bezig. 

We reizen na het museumbezoek weer verder naar Whitefish waar je de rest van de dag kan besteden naar eigen invulling. Bezoek bijvoorbeeld de nabijgelegen Walmart, de brouwerij of geniet van de zonsondergang bij Whitefish Lake. Als we geluk hebben wordt er in de reisperiode een echte rodeo georganiseerd!

Dag 13 - dag 14 Calgary

We zijn alweer aangekomen bij de laatste twee dagen van de reis. Tijd om weer terug te reizen naar Canada. Vandaag gaan we naar de grote stad Calgary. We rijden een andere route dan op de heenweg waardoor je weer opnieuw kunt genieten van de mooie omgeving om je heen. Uiteraard zullen we een aantal stops maken, maar we rijden zo goed als direct door naar Calgary zodat je daar nog iets leuks kunt ondernemen.

Deze laatste nacht slapen we in een hotel. Maar voordat we daarover nadenken is het tijd om deze namiddag en avond nog wat leuks te gaan doen met de groep! Ga bijvoorbeeld met z'n allen uit eten of in de avond wat drinken in een van de vele restaurantjes, breng een bezoek aan de Calgary Zoo, bezoek het Wintersport complex of wandel over de Peace Bridge. Als je echt nog iets indrukwekkends wilt zien kan je de Calgary Tower een bezoek brengen voor een prachtig uitzicht over de gehele stad. Daarna is het toch echt tijd om terug te keren naar het hotel, waarvanuit we de volgende ochtend weer vertrekken naar het vliegveld.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies