Groepsreis New York kerst

Groepsreis New York kerst

Tijdens deze groepsreis naar New York en Washington ontdek je in negen dagen alle 'must sees' van deze twee grote steden. In combinatie met de reisperiode (vlak voor kerst!) maak je de meest sfeervolle periode mee. 

De must sees die je in New York gaat ontdekken zijn onder andere het 9/11 memorial, Times Square, Central Park, de top van de Freedom Tower en uiteraard het vrijheidsbeeld. Vervolgens brengt de reis ons naar Washington, waar we het Witte Huis en het Lincoln Memorial zullen bezichtigen.

Samen met de groep gaan we daarnaast de eerste dag al dineren in het Texas Roadhouse, de ideale manier om je groep te leren kennen. Om het groepsgevoel en de 'America Experience' erin te houden zullen we deze week ook met de groep Amerikaans gaan bowlen. Daarnaast krijg je tijdens deze groepsreis ook genoeg vrije tijd om je vakantie een eigen invulling te geven. Je groepsgenoten zijn mensen tussen de 18 en 35 jaar.

We overnachten in een hotel net buiten het drukke New York. Op die manier houden we de reis betaalbaar en kunnen we in de avond even bijkomen van de stadsdrukte. Met 40 minuten zitten we echter midden in het centrum. Zo heb je de ideale combinatie van New York en Washington ontdekken en genieten van de groepsgezelligheid. Daarnaast zullen wij ook één nacht overnachten in Washington.

Scroll naar beneden om het volledige programma van deze groepsreis te bekijken of kijk boven in het keuzemenu voor meer informatie.

Let op: Deze groepsreis is binnenkort te boeken via Eager2Travel. Voor de winter van 2019 kun je deze groepsreis boeken via Simi Reizen, zodra de vertrekdatum bekend is

Highlights van deze rondreis

 • Schaatsen in Central Park
 • Bezoek Freedom Tower Observatory
 • Lunch cruise
 • Bezoek aan Witte Huis
 • Outlet shoppen
 • Bezoek vrijheidsbeeld
 • Bezoek Lincoln Memorial
 • Bowlen

Dag 1 - Amsterdam - New Jersey

Aan het begin van de avond zullen we aankomen in de USA en worden we naar het hotel gebracht. Nadat we ons kort hebben opgefrisd beginnen we de groepsvakantie gelijk goed door gezamenlijk een hapje te gaan eten bij het Texas Roadhouse. Daar drinken we ook samen een welkomstdrankje op het begin van het avontuur!

Het Texas Roadhouse biedt een vast menu met vegetarische en glutenvrije opties. Tijdens het eten neemt de reisleider het programma met jullie door en daarna is het tijd om weer terug te keren naar het hotel om uitgerust aan de volgende dag te beginnen.

Dag 2 - New York City dag 1

Vandaag zal het avontuur dan echt beginnen. Het is tijd om de skyline van New York eens goed te bekijken middels een twee uur durende cruise over de Hudson en de East River. De route wordt compleet als we vervolgens langs het vrijheidsbeeld varen. Opgeladen mobiel meenemen dus, want dit gaat mooie plaatjes opleveren!

Lunchen doen we vandaag ook in stijl. Tijdens de cruise genieten we van een driegangen-lunch met onbeperkt koffie en thee. Het is officieel een "jingle bells" cruise, dus we zijn zelf ook wel benieuwd! Je mag je kerstmuts dus ook inpakken! 

Nadat we elkaar op een relaxte en gezellige manier verder hebben leren kennen tijdens de cruise bezoeken we de Freedom Tower. Bereid je voor op een indrukwekkend uitzicht over New York. Vervolgens krijg je de tijd om zelf of met een aantal groepsgenoten de dag verder in te plannen.

Aan het begin van de avond reizen we weer terug naar New Jersey. Daar zullen we samen met de groep kijken waar we gaan avondeten (niet inbegrepen). 

Dag 3 - New York City dag 2

Tijdens de tweede dag in New York reizen we met het openbaar vervoer naar het Central Park, waar wij een typisch New Yorkse activiteit zullen ondernemen: schaatsen in het Central Park. Hiervoor huren we de schaatsen op deze locatie.

Na het schaatsen is het tijd om Times Square te ontdekken. Je krijgt de hele middag te tijd om dit zelf in te plannen, zodat je zelf kunt beslissen wat je allemaal gaat bezoeken.

Wij raden het Central Park en de grote Macey's vlakbij Time Square zeker aan om te bezoeken. Ook kan het een leuke overweging zijn om een fiets te huren in het Central Park, om de Brooklyn Bridge over te steken of om naar de Empire State Building te gaan. Of bezoek de locaties waar jouw favoriete series en films zijn opgenomen! Wat dacht je bijvoorbeeld van White Collar, Suits, Elementary, How I Met Your Mother en Friends?

Dag 4 - New York City dag 3 - vrije dag

Vandaag krijg je de hele dag de tijd om New York te verkennen. New York heeft genoeg te bieden en daarom krijg je vandaag de tijd om zelf of met een groepje reisgenoten de stad verder te ontdekken. Je krijgt van ons een metrokaartje zodat je gemakkelijk naar je favoriete plekken kunt reizen.

We raden je aan om van te voren vast uit te denken wat je allemaal wilt bezichtigen. Zo kan je gemakkelijk een route maken en hoef je niet per ongeluk om te reizen. Daarna kun je natuurlijk altijd tijdens de reis met groepsgenoten kortsluiten om samen ergens naartoe te gaan.

Een leuke optionele activiteit die je via ons kunt bijboeken is de hop on hop off tour, waarbij je langs alle bekende plekken in New York komt.

Dag 5 - Philadelphia & Washington D.C.

Tijd voor het ontdekken van een nieuwe stad! Vandaag reizen we richting Washington D.C. We komen langs Philadelphia, waar we een tussenstop zullen maken om onder andere de Liberty Bell te bezichtigen. Vervolgens reizen we door naar Washington D.C., waar we een bezoek zullen brengen aan het Witte Huis, het Lincoln Memorial en Capitol Hill.

Onze reisleider mag door beperkingen in de regelgeving jullie niet rondleiden door Washington. Indien gewenst is het mogelijk een gids in te huren, maar uiteraard kunnen jullie er ook voor kiezen zelf alles te gaan ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar één van de Smithsonian musea! Vannacht zullen wij ook overnachten in Washington. Je hoeft echter enkel mee te nemen wat je nodig hebt voor deze nacht, de overige bagage kunnen we achterlaten in het hotel in New Jersey waar we later weer naar terug zullen keren.

Als het donker wordt is het ook zeker de moeite waard om nog een rondje te lopen door de stad. Met de verlichting van de monumenten die iedereen kent vanuit films is het bezoeken van Washington een bijzondere ervaring. 

  

Dag 6 - Washington

De hele ochtend krijg je de gelegenheid om Washington verder te ontdekken op eigen gelegenheid. Wij geven je de volgende suggesties die zeker de moeite waard zijn:

 • Washington Monument
 • Witte huis en visitor center
 • Nationaal museum vd Amerikaanse geschiedenis
 • Het Capitool (aanrader!)
 • Supreme court of the USA
 • Library of Congress
 • National Air and Space Museum Smithsonian
 • Vietnam Veterans Memorial
 • Hop on hop off tour

Zoals je ziet is er meer dan genoeg te beleven, maar vooral het idee dat je je in het hart van de Amerikaanse politiek begeeft en al die dingen in werkelijkheid gaat zien die je al tijden in films en series ziet, maakt een bezoek aan Washington D.C. meer dan de moeite waard. 

Dag 7 - New Jersey - Shopping

De staat New Jersey heeft geen tax sales. Daarom krijg je vandaag uitgebreid de gelegenheid om te shoppen in het outlet centrum in de buurt van het hotel. Zeker in combinatie met de kerstaanbiedingen zal je vandaag leuke aankopen kunnen doen.

Speciaal voor ons opent de Tommy Hilfiger-winkel eerder en krijgt de groep een speciale VIP opening, waarbij we exclusief de kans krijgen om een aantal mooie aanbiedingen mee te krijgen. Sowieso leuk om mee te maken!

Ook kun je ervoor kiezen om vandaag op eigen gelegenheid New York verder te verkennen in plaats van het bovenstaande programma.

In de avond sluiten we de week van de groepsreis goed af met een groepsactiviteit. We gaan bowlen in een echte Amerikaanse bowlinghall, een activiteit die je sowieso moet doen als je in de USA bent! Om de avond compleet te maken eten we een echte Amerikaanse hamburger.

Dag 8 - Laatste dag en terugvlucht

Vandaag is dan echt de laatste dag aangebroken. We vliegen pas in de avond, waardoor we nog de hele dag de tijd hebben om de laatste plekken van de stad te verkennen, souvernirtjes te kopen of met groepsgenoten samen wat te gaan eten.

In de middag zullen we uitchecken in het hotel. Tegen een betaling van $6 is het mogelijk je bagage achter te laten in het hotel, zodat je je handen vrij hebt om de stad nog verder te ontdekken.

Vervolgens zullen we samen naar het vliegveld gaan. In het vliegtuig hebben we genoeg de tijd om alle vakantiefoto's en herrineringen door te nemen!

Dag 9 - Aankomst Amsterdam

Vandaag zullen we aan het einde van de middag aankomen in Nederland. 

We vliegen weer terug met Icelandair. 

d

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

d

d