Rondreis Alaska

Rondreis Alaska

Reis in 2 weken tijd dwars door Alaska met deze avontuurlijke groepsreis. Bezoek de mooiste plekjes, beleef onvergetelijke avonturen en reis op unieke wijze in groepsverband door deze ruige staat. 

Tijdens deze rondreis gaan we op pad met campertrucks en tenten en reizen we samen door Alaska. Onderweg proberen we natuurlijk beren te spotten, met een beetje geluk zien we zelfs al het noorderlicht en we reizen langs bekende en minder bekende plekken in Alaska. 

Let op: Deze groepsreis is binnenkort te boeken via Eager2Travel. Helaas voeren we deze reis niet uit in 2019.

Dag 1 - Amsterdam - Anchorage

Vandaag begint je avontuur. We reizen vanaf Schiphol met Icelandair naar Anchorage, Alaska. De totale vlucht duur ongeveer 11,5 uur inclusief overstap. Natuurlijk hebben we een groepsticket geboekt waardoor je in principe altijd in de buurt van je reisgenoten zit. 

Eenmaal aangekomen in Anchorage (waar het niet zo heel veel later is in verband met het tijdsverschil) nemen we de luchthavenshuttle naar het hotel voor de eerste avond. De eerste avond ontdekken we Anchorage een beetje en zie je alvast een beetje hoe anders Alaska is dan andere plekken.

We gaan natuurlijk ergens eten met de groep en maken een goede start van onze gezamenlijke vakantie. Zo kunnen we gelijk goed kennismaken met elkaar en alvast de reis bespreken!

Dag 2 - Anchorage - Matanuska Glacier

We gaan vandaag aan de slag met alles in orde maken zodat we goed voorbereid op reis kunnen. We beginnen met het doorbespreken van de dag, waardoor iedereen precies weet wat er vandaag allemaal op de planning staat. Het eerste op de planning is het ophalen van de campertrucks, waarbij we op locatie uitleg krijgen over de belangrijkste dingen die we over de wagens moeten weten. De campertrucks zijn 4x4 auto's met een camper erop, waar je met gemak met z'n vieren in kan. Nadat alles duidelijk is gaan we op weg naar een grote supermarkt om inkopen te doen voor de eerste dagen.

We komen verder tijdens de reis slechts een paar keer een winkel tegen. In sommige steden staat zelfs enkel een tankstation. Koop daarom ruim voldoende in voor de komende dagen. We doen zowel groepsinkopen als persoonlijke inkopen. In Alaska leven een hoop dieren, daarom is het van belang dat je geen aangebroken verpakkingen in de truck laat liggen.

Nadat we de inkopen hebben gedaan is het tijd om de kampeermaterialen op te halen, om vervolgens door te rijden naar de Matanuska Gletsjer, onze kampeerplek voor vannacht. 

Dag 3 - Matanuska Glacier - McCarthy

In de vroege ochtend worden we wakker op de Matanuska Glacier en is het tijd om onze kampeerspullen weer in te pakken. Helemaal geen vervelende taak op een plek zoals deze! Tijdens het ontbijt is er ook genoeg tijd om je te realiseren dat je in het mooie Alaska bent. Daarna is het tijd voor de eerste echte activiteit van de reis! We maken een gletsjertocht van een halve dag op de Matanuska Glacier, onder leiding van een gids die ons alles over deze gletsjer kan vertellen.

Hierna zullen we onze route vervolgen in de richting van McCarthy, de eindstop van vandaag. Om ons nog voor een laatste dag verbonden te voelen met de buitenwereld maken we een tussenstop in de plaats Glenallen. Hier staat namelijk de laatste supermarkt die je voorlopig zult zien. De volgende bevindt zich pas 200 kilometer verderop. Als je gisteren nog wat vergeten bent in te kopen, heb je nu dus je laatste kans! 

Je ontdekt vandaag ook direct de wegen van Alaska. De weg naar McCarthy is namelijk geen asfaltweg, waardoor de reis met slecht weer wat langer kan duren dan normaal. Tijdens de reis kan je al volledig genieten van de indrukwekkende natuur van Alaska, want we rijden dwars door het Wrangell-St. Elias National Park! Eenmaal aangekomen in McCarthy zie je direct alweer andere mooie natuurwonders, zoals de Kennecott coppermine.

Dag 4 - McCarthy

Toen we gisteren door McCarthy reden heb je waarschijnlijk al gezien dat de plaats zeker de moeite waard is om een dagje te verkennen! Daarom kun je vandaag op eigen gelegenheid iets leuks inplannen.

In McCarthy wonen momenteel slechts +/- 30 mensen en het is de enige plaats in de wijde omgeving. De dichtstbijzijnde plaats (Chitina) ligt maarliefst 81 kilometer verderop. Vroeger woonden in McCarthy voornamelijk mijnwerkers en hun families vanwege het vele koper dat hier gevonden werd. In de jaren dertig raakten de bronnen echter uitgeput, waardoor veel mijnwerkers weer zijn vertrokken.

Dit betekent wel dat de plaats omringt is door gletsjers met helderblauw water, natuur en bergen. Ideaal voor leuke activiteiten vandaag! De tips die wij meegeven om je dag optimaal in te vullen zijn het maken van een wandeltocht richting de grote gletsjer, raften, vissen of simpelweg genieten van de natuur. 

Dag 5 - McCarthy - Paxson

Nadat we onze spullen weer hebben ingepakt en hebben genoten van ons ontbijtje rijden we weer terug naar Glenallen. We rijden hierbij over dezelfde route als op de heenweg, simpelweg omdat er geen andere wegen zijn. Welkom in Alaska!

In Glenallen heb je weer de mogelijkheid om boodschappen te doen voor de komende dagen. Op reisdag acht zullen we ons weer in de bewoonde wereld bevinden voor nieuwe boodschappen, dus koop weer voldoende in om de komende dagen door te komen. We rijden in noordelijke richting naar onze kampeerplek in de buurt van Paxson. Vandaag is een rustig dagje en zullen we op ons gemak naar deze plaats rijden terwijl we genieten van de route. 

Dag 6 - Paxson - Denali National Park

Na weer een avontuurlijk nachtje slapen is het tijd om weer verder te reizen. We rijden over de Denali Highway richting het Denali National Park. Volgens vele mensen is deze weg één van de mooiste routes in Alaska, dus genieten maar! De naam van de weg lijkt veelbelovend, maar ook deze weg is zeker niet gemaakt van asfalt.

De route zelf duurt een aantal uren, maar we zullen rustig de tijd nemen om al het mooie om ons heen te bekijken. 

Dag 7 - Denali National Park

Vandaag brengen we een bezoek aan het mooie Denali National Park. Met de auto mag je niet zomaar het park in, daarom zullen wij met een speciale bus naar milepost 62 worden gebracht. Deze busrit duurt ongeveer vier uur. Vanuit hier zullen we met een professionele gids een indrukwekkende tocht maken. Extra leuk is dat we kans hebben om verschillende dieren te spotten. In het park leven namelijk onder andere grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden.

Daarnaast zullen we de hoogste berg van Amerika gaan zien! Deze berg, genaamd Denali, is maarliefst 6194 meter hoog en het is een van de dodelijkste bergen ter wereld! Vanaf 1932 zijn 108 bergbeklimmers de Denali fataal geworden. Wij zullen op een veilig afstandje de berg bewonderen :-).

Na de indrukwekkende tocht nemen we weer de bus terug en zullen we vervolgens op een mooie locatie het kampeerkamp gaan opzetten.

 

  

Dag 8 - Denali National Park - Anchorage

Na een aantal dagen de natuur verkend te hebben is het tijd om ons weer even te verplaatsen naar de bewoonde wereld. We rijden door de prachtige landschappen van Alaska richting de plaats Anchorage, wat iets meer inwoners heeft dan McCarthy (slechts 270.990 inwoners extra).

In deze plaats treffen we weer een supermarkt aan en nog veel meer dan dat! We kunnen met z'n allen uit eten gaan, bowlen of zelfs naar de bioscoop! Ondanks de grootte van de stad is ook deze plaats weer omringt door natuur en prachtige bergen. Daarna is het weer tijd voor een fijne kampeeravond.

Dag 9 - Anchorage - Kenai

Vandaag gaan we weer mooie fjorden verkennen. We vertrekken in de ochtend vanuit Anchorage en gaan richting de plaats Kenai, waar zich het Kenai fjordengebied bevindt. Dit is ongeveer drie uur rijden. Daarna mag je de dag weer invullen naar eigen wensen, om zo veel mogelijk uit je reis naar Amerika te halen!

In Kenai ben je omringt door bergen en fantastische uitzichten. Kenai ligt aan het water waardoor er genoeg excursie-mogelijkheden zijn in dit natuurgebied, ook op het water. Zo kan je bijvoorbeeld gaan zeekajakken!

Ook tijdens het zeekajakken is het goed om je ogen open te houden, want je kunt onderweg allerlei dieren tegenkomen. Zo zwemmen hier ook zeehonden rond en kunnen er beren rondlopen op het land.

Dag 10 - Kenai - Seward

Vandaag is het tijd om de wateren van Alaska te ontdekken. Kleed je warm aan voor een Kenai Fjord tour waarbij je zes uur lang kunt genieten van al het moois dat er te zien is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afgelegen eilandjes, indrukwekkende gletsjers en de uitmonding naar de zee. Daarnaast heb je ook een grote kans om dieren te spotten! Kijk goed uit naar zeehonden, walvissen, walvissen en zelfs orka's. Net als tijdens het zeekajakken kunnen er ook bij deze activiteit beren gespot worden die langs de kust lopen. Een perfecte dag om een verrekijker mee te nemen. De lunch is inbegrepen tijdens de boottocht.

Na de fantastische boottocht rijden we door naar Seward waar we deze nacht zullen verblijven op weer een nieuwe mooie kampeerplek.

Dag 11 - Seward

We worden wakker in Seward, waar je weer de kans krijgt om de dag zelf invulling te geven. Deze plaats is alweer wat groter, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn voor het boeken van leuke excursies of andere activiteiten. Een aantal van de vele mogelijkheden zijn wildlife cruises, zeilen, kayakken, een reis met een vliegtuigje, vissen, zomerslee rijden met honden, diverse musea en het Alaska Sealife Center.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om één van de vele wandelroutes te gaan lopen of om een dagje bij te komen van de indrukwekkende reis. Of ga je voor het verkennen van de plaats Seward? Seward bestaat uit een modern gedeelte met een mooie haven en uit een ouder historisch gedeelte. Genoeg te zien dus!

Een leuke fun fact over de plaats is dat in 1927 de 13-jarige Benny Benson, destijds woonachtig in Seward, de vlag van Alaska heeft ontworpen.

Dag 12 - Seward - Anchorage

Vandaag is het tijd voor onze laatste roadtrip door de mooie natuur van Alaska. We keren terug naar Anchorage, waar we de laatste avond van de vakantie zullen verblijven. Onderweg rijden we tussen de hoge bergen en door de mooie natuur. In de middag zullen we de kampeerspullen wegbrengen want de laatste avond worden we verwend met een hotelovernachting! Maar eerst maken we de campertrucks schoon voordat we ze terugbrengen naar het verhuurbedrijf.

Als we daarmee klaar zijn checken we alvast in bij het hotel en bepalen we vervolgens een leuke gezamenlijke activiteit voor in de avond. Ook hebben we plenty of time om de reisbelevingen met elkaar door te bespreken.

Een leuke funfact is dat we na vandaag in totaal bijna 2000 kilometer met de campertrucks door Alaska hebben gereden.

Dag 13 - Anchorage - Amsterdam

De laatste dag van de groepsreis naar Alaska is alweer aangebroken. Gelukkig gaat onze vlucht pas om 15.20 uur zodat we overdag nog wat tijd hebben om nog een aantal leuke dingen in te plannen. Nadat we alles hebben ingepakt kunnen we bijvoorbeeld een aantal plekjes in Anchorage bezoeken en op zoek gaan naar de leukste souvernirtjes. Of we slapen deze ochtend lekker uit.

We vertrekken op reisdag 13 maar door het tijdsverschil komen we op reisdag 14 aan in Amsterdam. In Alaska is het namelijk 10 uur vroeger dan in Nederland. We zullen rond 12.40 arriveren in Amsterdam.

Verblijf

We verblijven tijdens deze rondreis in hotels en motels. Houd er rekening mee dat de capaciteit om in een nationaal park te kunnen verblijven in de zomer extreem beperkt is, waardoor we in vrijwel alle situaties ervoor zullen kiezen om een hotel of motel buiten het nationaal park te kiezen. Dit heeft als voordeel dat er vaak meer te beleven valt, maar zorgt er ook voor dat we de prijs niet onnodig duur hoeven maken: hotels in het park zelf kosten vaak het dubbele, terwijl de toegevoegde waarde beperkt is. 

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van overnachtingsplekken. Let op: hoewel we voor veel groepen dezelfde hotels en motels proberen te bespreken, kan dit praktisch gezien niet altijd. De voorbeelden zijn dus uitsluitend bedoeld als voorbeeld, om je een realistisch idee te gevan van wat je mag verwachten.

Motel 6 Long Beach - Los Angeles

Motel 6 staat voor schone, nette motels met redelijke tot goede bedden. Ze liggen vaak op gunstige plekken en bevallen eigenlijk altijd wel. Het Motel 6 Long Beach is ook nog eens gunstig gelegen, op loopafstand van het strand. 

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

Fusce venenatis aliquam quam a fermentum. Vivamus at massa maximus, dapibus urna nec, cursus orci. Praesent lectus nisi.

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies

Fusce venenatis aliquam quam a fermentum. Vivamus at massa maximus, dapibus urna nec, cursus orci. Praesent lectus nisi.

Fusce venenatis aliquam quam a fermentum. Vivamus at massa maximus, dapibus urna nec, cursus orci. Praesent lectus nisi.

Bekijk onze andere rondreizen

15-daagse rondreis Californië

Bezoek San Francisco, rijd over Highway 1, ontdek Hollywood en Beverly Hills en laat je verrassen door de indrukwekkende bergen van Yosemite National Park. Een unieke rondreis langs alle hoogtepunten van Californië!

Ga mee

Rondreis midwesten USA

15-daagse rondreis met Bryce, Zion, Grand Canyon, LA, Las Vegas en meer inbegrepen. Unieke rondreis met leeftijdgenoten

Ga mee

Rondreis Canada en de Verenigde Staten 18-35 jaar

Avontuurlijke rondreis door de Rocky Mountains en het noorden van de VS. Bezoek Yellowstone en Glacier National Park tijdens deze avontuurlijke roadtrip voor reizigers tussen de 18 en 35

Ga mee