Yellowstone als hoogtepunt?

Yellowstone als hoogtepunt?

Yellowstone: wie er geweest is, wil er weer naar terug. Het ultiem bijzonder landschap, nog afgezien van de grote verscheidenheid aan wilde dieren, zorgen voor een onvergetelijke indruk.

De foto die je hier bij het artikel ziet is gemaakt door een van onze reizigers en niet nabewerkt. Het park is in 1978 op de werelderfgoedlijst gezet en heeft een totale oppervlakte van bijna 9000 vierkante kilometer. Het grootste deel van de toeristen die Yellowstone bezoeken volgen de hoofdweg die begint bij West Yellowstone (of andersom) en eindigt in Jackson Hole. Deze route is goed te benaderen en er is ontzettend veel te zien langs de weg. 

Als we Yellowstone bezoeken tijdens onze rondreis door de USA en Canada, zorgen we dat we in totaal bijna 2 dagen hebben om het te verkennen. Een middag, een volle dag en een ochtend. Zo kunnen we alle hoogtepunten bekijken. Op de volle dag staan we vroeg op, want zeker in het zomerseizoen is Yellowstone ontzettend drukbezocht. 

Als eerste reizen we naar Old Faithful, de geiser die ongeveer elke 45 minuten uitbarst en waar het al vroeg druk kan zijn. We proberen hier voor 8 uur 's ochtends te zijn, de grote touringcars zijn dan veelal nog niet in de buurt, wat de ervaring zeker ten goede komt. Onderweg kunnen we zowel bisons als elanden, herten en beren zien. Ook wolven maken deel uit van de populatie in Yellowstone, maar de kans dat we die tijdens onze groepsreizen zien is nihil. 

In Yellowstone vind je ruim 10.000 warmwaterbronnen en meer dan 200 geisers. Genoeg te zien dus!

Hoogtepunten Yellowstone NP

We raden je aan om vooral zoveel mogelijk afslagen te nemen. Vaak zijn er scenic loops die echt de moeite waard zijn, weinig tijd kosten en echt unieke stukjes van het park laten zien. Een stuk minder druk is het ook. Zelf rijden we tijdens de groepsreizen van West Yellowstone naar Jackson en volgen daarbij de 191 naar het zuiden. Dit is tevens ook de drukst bezochte route en geeft je een goede indruk van het park. 

Zeker de moeite waard zijn:

Norris Geyser Basin

Veel mensen noemen deze plek magisch om te bezoeken. Het is het warmste gedeelte van het park en staat vol met geisers en kleine hot springs. Dit zeer unieke gebied heeft in de achtergrond de Rocky Mountains en als je mazzel hebt zijn de toppen besneeuwd waardoor je het meest prachtige uitzicht hebt.

Old Faithful in Upper Geyser Basin (natuurlijk)

Old Faithful is de beroemste geiser in Yellowstone NP. Het is te vinden in de Upper Geyser Basin en het is de meest actieve geiser in het park. Elke 60 tot 80 minuten zal de geiser namelijk zijn werk doen en dan spuit hij de hete dampen bijna 60 meter hoog de lucht in. 

Tower Fall

De Tower Fall heeft zijn naam niet voor niets. Deze waterval is 910 meter hoog en is niet te missen als je er langs loopt. Ook zeker de moeite waard om naartoe te gaan, ondanks dat het de meest populaire waterval is van het park. Hiervoor loop je naar de 'Towerfall overlook'. 

Upper Falls

Om de Upper Falls te bekijken loop je de korte maar interessante wandeling, de Upper Falls Trail. Deze hike brengt je naar de rand van de Upper Falls bij de Yellowstone River en geeft je een prachtig uitzicht. Wil je langer wandelen? Loop dan de gecombineerde Upper Falls, Lower Falls en Crystal Falls Trail van iets meer dan 6 km. Hiervoor moet je wel heel vroeg naar het park toe, anders red je het niet om daarnaast alle hoogtepunten te bekijken in dit grote park!

Firehole Scenis Loop

Ook aan te raden is om een trail te lopen. Zorg er hierbij absoluut voor op de officiele paden te blijven. Jaarlijks overlijden er mensen die terechtkomen in warmwaterbronnen die kokend heet kunnen zijn. Houd je dus aan de instructies! Wij raden zeker de Firehole Scenis loop aan!

Voordat we bij Jackson aankomen (Jackson Hole is sowieso een aanrader, erg toeristisch, maar gezellig) zien we aan de rechterkant de Grand Tetons, een indrukwekkende bergketen die het op alle foto's ontzettend goed doet. In de Grand Tetons zijn enorm veel mogelijkheden voor het maken van mooie hikes, maar ook allerlei outdoor activiteiten kun je eenvoudig vanuit Jackson doen. Zo kun je raften, quads huren, mountainbiken, maar ook allerlei andere sporten beoefenen. Ook vissen op zalm of forel is een belangrijke activiteit in de regio. Je kunt een cursus fly-fishing doen of met een gids op pad gaan om de beste plekjes te vinden. 

Indien je zelf dingen wilt ondernemen: houd er rekening mee dat de Nationale Parken in de VS heel veel regeltjes hebben. Informeer je dus bij het visitor center voordat je een overnachting plant in de open lucht bijvoorbeeld, maar ook voor veel andere dingen is een permit nodig voor je het mag doen. Dit zorgt ervoor dat de natuur enigszins beheersbaar blijft en de oorspronkelijke inwoners zoals beren en wolven de ruimte krijgen. 

Meer informatie over de reis waarbij je Yellowstone National Park gaat bezichtigen? Bekijk dan de USA/Canada reis! Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.